54. ročník Finále vesnických družstev pro rok 2020

Dne 22. srpna 2020 se uskutečnil 54. ročník Národního finále ve volejbalu vesnických a zemědělských družstev, které se uskutečnilo v Česticích.

Celkem se tohoto turnaje letos zúčastnilo 9 družstev, 5 žen a 4 mužů.

Pět družstev žen hrálo každý s každým na 2 vítězné sety. U žen i přes menší účast byla kvalita velice dobrá a všechna družstva si pochvalovala pěkné zahrání.

nf_2020_krenovice

Vítězky z Křenovic

Celkové vítězství obhájily ženy z VK Křenovice z Jihomoravského kraje, 2. místo obsadily TJ Kladruby z Plzeňského kraje, 3. místo obsadila Bílá Třemešná z Královéhradeckého kraje, 4. místo TJ Třebechovice z Královéhradeckého kraje a na 5. místě skončilo družstvo TJ Plotiště. Celkem družstva žen odehrála 10 kvalitních utkání.

Družstva mužů hrála systémem každý s každým ve skupině a dle pořadí se poté hrálo semifinále 1 se 4 a 2 se 3 a vítězové se utkali o prvenství a poražení o 3-4 místo. Tento systém se velice osvědčil, což nakonec ukázalo i v konečném pořadí. Konečné pořadí bylo a vítězem se stalo družstvo ČZU Praha, 2. místo obsadil loňský vítěz TJ Sokol Rybník z Pardubické kraje, 3. místo obsadili TJ Štoky z Vysočiny a 4. místo obsadilo domácí družstvo Čestice z Královehradeckého kraje. Opět sehráno 10 kvalitních utkání.

nf_2020_praha

Vítězné družstvo mužů pro rok 2020 – ČZU Praha

Dále byli vyhodnoceni nejlepší smečařka: Jana Kaslová z Kladrub, smečař David Sláma ze Štok, nejlepší nahrávači byli Renata Jelínková z Plotiště a Jan Horák z Rybníka a nejvšestrannější hráči se stali Jana Hanzlíková z Bílé Třemešné a Tomáš Devebák z ČZU Praha.

Jako každoročně byla vyhodnocena i MISS NF, kterou se stala Gabriela Horáková z Třebechovic.

Družstva obdržela hodnotné poháry, diplomy, medaile a drobné upomínkové předměty.

Národního finále se zúčastnili i vzácní hosté pan Miroslav Vyhlídal za komisi společenského významu, pan Václav Nýdrle předseda KVS, Jaroslav Vik sekretář KVS, Miroslav Dolek člen VV OVS, paní Jana Štálová z obce Dřevěnice a během turnaje přijel i senátor Miroslav Antl. Pan Sršeň předseda TJ Sokol Čestice přivítal i dlouholetého účastníka NF pana Bohuslava Dvořáka, který letos oslavil 90 let.

Na závěr pan Sršeň poděkoval všem dobrovolným organizátorům bez kterých by nebylo možné turnaj uskutečnit, popřál šťastnou cestu domů všem družstvům, poděkoval za hodnotné výkony a aby za rok na 55. ročníku NF 2021 se sešlo o mnoho více družstev.

Sršeň Miloslav – ředitel turnaje

Aktualizováno: 26. 12. 2022 — 11:52