Jarní volejbalový turnaj 2024

Tak a je to za námi, opět po roce se v sobotu 27. 4. 2024 sjeli do Čestic vyznavači volejbalu, aby mezi sebou zabojovali o vítězství již v 52. ročníku turnaje o vepřové speciality. Za krásného slunečného počasí se uskutečnil tento oblíbený turnaj. Turnaje se zúčastnilo celkem 11 týmů – 7 žen, 3 kadetky a 1 družstvo kadetů.

Letos jsme byli překvapeni, že k nám nedorazil žádný mužský tým.

Družstva žen byly rozděleny do 2 skupin a k nim se přidalo družstvo kadetů z Chocně – mladé pušky, kteří doplnily jednu skupinu, hrálo se na 2 vítězné sety. Pořadí turnaje se určovalo, dle pořadí ve skupinách, kde vítězové si zahráli o 1. další o 3. 5. a 7. místo.

Celkové pořadí žen:

  1. Sokol Česká Třebová II.
  2. TJ Svitavy
  3. Mladé pušky z Chocně- kadeti
  4. TJ Sokol Pouchov
  5. Třebky
  6. TJ Letohrad
  7. TJ Opočno
  8. Dobrej ročník z Třebechovic

Kadetky, které se zúčastnily v počtu 3, hrály dvojkolově na 2 vítězné sety

Celkové pořadí kadetek:

  1. Réma Rychnov n. K.
  2. TJ Sokol Pouchov
  3. TJ Sokol Třebeš

Všechna družstva byla oceněna cenami z vepřových specialit, diplomy a první 3 týmy si odvezli poháry. Turnaj skončil v podvečer nádherného dne a některým družstvům se z Čestic ani nechtělo jet domů. Všichni byli spokojeni se zahráním a přípravou na jarní soutěž.

Pan Sršeň ředitel turnaje by touto cestou chtěl poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na přípravě celého turnaje, bez těchto dobrovolníků by to nešlo a po zimě je to vždy náročné. Celkem na 4 kurtech se vše odehrálo velice dobře.

Také poděkování patří všem, kteří obsluhovali ve stánkách s občerstvením.

Poděkování samozřejmě patří i rozhodčím Šámalovi, Klárovi, Hlouškovi a Sršňovi Mich., malým zapisovatelům, kteří po celý den vydrželi zapisovat výsledky.

Jedlé ceny si všichni pochvalovali, nechyběli mezi nimi tlačenka, sekaná, řízečky další pochutiny. Každý tým pak dostal tác nacpaný těmito pochutinami, které pomohla naaranžovat moje manželka. Speciality nám dodal tentokrát pan řezník p. Kališ a musím říct, že za rok rozhodně víme, kam se obrátit. A to nejen proto, že jeho syn hrál shoda okolností volejbal za Duklu Liberec, dodal Miloslav Sršeň

Celkově můžeme říci, že se turnaj vydařil, ale bohužel bez mužských týmů, což je škoda, snad za rok to bude lepší.

Tento turnaj byl pro letošní rok 2024 zařazen do projektu ČUS „ Sportuj s námi“.

Sršeň Miloslav, ředitel turnaje a předseda TJ Sokol Čestice, z.s.

Aktualizováno: 12. 5. 2024 — 18:41