V Česticích po 46. o vepřové speciality

O víkendu 18. až 19. dubna se již po šestačtyřicáté uskutečnil v Česticích tradiční jarní volejbalový turnaj „O vepřové speciality“. Letošnímu ročníku předcházela špatná předpověď počasí a ta se nakonec vyplnila hlavně v sobotu. Sobotní zima ovlivnila účast jak v sobotu, tak i v neděli, kdy se mnoho družstev ještě v sobotu odhlásilo. Nedělní počasí bylo již proti předpovědi volejbalově velmi příjemné. Příprava turnaje byla zajištěna po všech stránkách včetně úprav sedmi volejbalových kurtů po zimním období.  Po oba dny startovalo v Česticích celkem 32 družstev, což vzhledem k sobotnímu počasí byla velice dobrá účast. V sobotu se uskutečnil turnaj pro ženy krajských a vyšších soutěží a pro muže hrající okresní přebory, juniory a kadety. Prvenství vybojovaly ženy Hronova před Náchodem B, 3.Kralupy, 4.Bystřice, 5.Griotky, 6.Cácorky, 7.Směska. V okresních soutěžích mužů bylo následující pořadí: Činkomanko, Legie 52, Liberec, Skauti Rychnov, Whiscola, Astra, Colaloca a Hronov.

Vítězové -  "Umakarkové čelo": Jiří Vobr, Jakub Hanzlík, Josef Kotyza, Jan Bayer, Tomáš Felgr a Lukáš Pudil

Vítězové – „Umakarkové čelo“: Jiří Vobr, Jakub Hanzlík, Josef Kotyza, Jan Bayer, Tomáš Felgr a Lukáš Pudil

V neděli byl turnaj pořádán pro muže krajských a vyšších soutěží a ženy okresních přeborů včetně juniorek a kadetek. Mužský titul získalo Umakartové čelo, 2.Volejbal Brno,  3.Teplý roury, 4.VK Choceň, 5. Česká Třebová 6. Čepice. 7. Slavia Hradec Kr., 8. Činkomanko. V okresech žen bylo pořadí: Buchty, Hronov, Letohrad, Písečná, Sluníčka, Červený Kostelec, Kvasiny a Týniště. Každé družstvo obdrželo cenu v podobě obložených talířů z vepřových specialit a pamětní plaketu. Nejlepší družstva mužů a žen obdržela celkem 12 pohárů.  Na tuto akci formou grantů přispívá Krajský úřad Královéhradeckého kraje a záštitu převzal i ČUS v rámci akce „Sportuj s námi“ Celkem bylo sehráno 91 utkání na sedmi kurtech a vystřídalo se při rozhodování celkem 20 rozhodčích.  Školení nových rozhodčích se pro malý zájem v letošním roce neuskutečnilo. Turnaj byl poslední prověrkou před zahájením jarních mistrovských soutěží na antuce.

Volejbal Brno - 2. místo – Kubernát, Smrčina, Muroň, Zmrhal, Kubalec, Plešingr a Marek

Volejbal Brno – 2. místo – Kubernát, Smrčina, Muroň, Zmrhal, Kubalec, Plešingr a Marek

Na závěr vyjádření trenéra extraligového týmu Brna a českých volejbalových juniorek Ondřeje Marka: „Turnaj znám velice dobře, máme po sezoně a potřebujeme hrát. Máme mladé kluky a potřebují získat zkušenosti. Obával jsem se počasí, ale jsme spokojeni, perfektně připravený areál a kurty. „

Miroslav Charvát – ředitel turnaje

Aktualizováno: 28. 12. 2022 — 8:48