O víkendu 16. a 17. dubna se již po sedmačtyřicáté uskutečnil v Česticích tradiční jarní volejbalový turnaj „O vepřové speciality“

cestice_16Na turnaji po oba dny startovalo celkem 27 družstev, což je velice dobrá účast vzhledem k dubnovým povětrnostním podmínkám.

„Letošnímu ročníku předcházela špatná předpověď počasí, ale ta se naštěstí nevyplnila. Sobotní počasí bylo bez větru a deště, proti předpovědi teplé. Nedělní počasí bylo již velmi příjemné. Příprava turnaje byla zajištěna po všech stránkách včetně úprav sedmi volejbalových kurtů. Po provedené rekonstrukci za více něž 1,5 milionu bylo nutné urovnat celou plochu hřiště na lední hokej a rozprostřít 6 tun nové antuky. Bylo rozvezeno více jak 30 tun šotolíny. Členové oddílu volejbalu a volejbaloví nadšenci zde pracovali celých čtrnáct dnů,“ sdělil ředitel turnaje Miroslav Charvát.

V sobotu se uskutečnil turnaj pro ženy krajských a vyšších soutěží a pro muže hrající okresní přebory, juniory a kadety. Prvenství vybojovaly ženy Hronova před Johanou a Slatiňany, čtvrté skončily Jezbiny a páté Griotky. V okresních soutěžích mužů bylo následující pořadí: Legie 52, Občervené karkulky, Liberec, Whiscola, Kvasiny, Okurci, Slatiňany, Bojové fretky, Třebechovice a Vysoké Mýto.

V neděli byl turnaj pořádán pro muže krajských a vyšších soutěží a ženy okresních přeborů včetně juniorek a kadetek. Mužský titul obhájilo Umakartové čelo. Další pořadí: 2. Teply roury, 3. Česká Třebová, 4. Litomyšl, 5. Šábes. V okresech žen bylo pořadí: Hronov, Réma Rychnov, Dobruška, Velká Jesenice, Brigádnice, VK Hradec Králové a Ještěrky. Celkem startovalo 6 mládežnických družstev, která byla zařazena do soutěží pro okresní družstva.

„Každé družstvo obdrželo cenu v podobě obložených talířů z vepřových specialit a pamětní skleničku. Nejlepší družstva mužů a žen obdržela celkem dvanáct pohárů. Obavy o počasí se nenaplnily, kdo přijel určitě nelitoval a odjížděl spokojen. Záštitu nad turnajem převzal náměstek hejtmana Karel Janeček. Na tuto akci formou grantů přispívá Krajský úřad Královéhradeckého kraje a i ČUS v rámci akce „Sportuj s námi“. Celkem bylo sehráno 60 utkání na šesti kurtech a vystřídalo se při rozhodování celkem dvanáct kvalifikovaných rozhodčích. Školení nových rozhodčích se pro malý zájem v letošním roce neuskutečnilo. Více o turnaji, který byl poslední prověrkou před zahájením jarních mistrovských soutěží na antuce, najdete na internetových stránkách cestice.wz.cz,“ uzavřel Miroslav Charvát. (dr, mch)

Autor: Leoš Dragúň

Aktualizováno: 28. 12. 2022 — 8:42