52. ročník Finále vesnických družstev pro rok 2018

nf_2018_1Turnaj byl sehrán v sobotu 25. srpna 2018 na antukových kurtech Sokola Čestice a zahájili jej ředitel turnaje Miloš Sršeň a senátor JUDr. Miroslav Antl, jehož účast na turnaji se již stala tradicí a který nad turnajem převzal záštitu. Český volejbalový svaz zastupoval místopředseda KSV ČVS Miroslav Vyhlídal a Královéhradecký kraj předseda KVS Václav Nidrle.

Po slabší účasti v předchozích letech se ke startu dostavilo 16 družstev z 8 krajů ČR. Turnaj se hrál poprvé bez finanční dotace a přítomnosti zástupce Ministerstva zemědělství ČR a poprvé jako jednodenní. Při slavnostním zakončení turnaje obdržela všechna družstva diplomy, nejlepší 4 týmy obou kategorií poháry a prvá 3 družstva medaile ČVS. Vyhlášeni a oceněni byli také nejlepší hráči. Některá družstva v Česticích zůstala do neděle a v sobotu nechyběla na tradiční večerní zábavě.

nf_2018_0

V kategorii žen startovalo 7 družstev, která se utkala systémem každé s každým na 2 hrané sety s tímto konečným pořadím turnaje:

1. Volejbal Křenovice – Jihomoravský kraj,
2. TJ Kladruby – Plzeňský kraj,
3. TJ Orel Studenec – Královéhradecký kraj,
4. TJ Sokol Třebechovice pod Orebem – Královéhradecký kraj,
5. TJ Plotiště – Královéhradecký kraj,
6. TJ Štoky – kraj Vysočina,
7. TJ Nivnice – Zlínský kraj.

O pořadí na 1. a 2. místě rozhodl při stejném počtu bodů a poměru setů 10:2 obou družstev lepší poměr míčů jihomoravského celku.

Individuální ocenění:
Veronika Burešová (Kladruby) – nejvšestrannější hráčka,
Lenka Chrtková (Studenec) – nejlepší nahrávačka,
Jitka Krejcarová (Třebechovice) – nejlepší smečařka.

V kategorii mužů startovalo 9 družstev, rozdělených do 2 kvalifikačních skupin (5+4). Nejlepší 3 družstva z obou skupin se následně utkala o konečné 1. – 6. místo, zbývající o 7. – 9. místo s tímto konečným pořadím turnaje:

1. TJ Sokol Rybník – Pardubický kraj,
2. TJ Sokol Chleny – Královéhradecký kraj,
3. TJ Štoky – kraj Vysočina,
4. Česká zemědělská univerzita – Praha,
5. TJ Nivnice – Zlínský kraj,
6. TJ Hodslavice – Moravskoslezský kraj,
7. TJ Tatran Hrušky – Jihomoravská kraj,
8. VK Kvasiny – Královéhradecký kraj,
9. TJ Sokol Čestice – Královéhradecký kraj.

Vítězný celek ztratil pouze jeden set, o pořadí na 2. a 3. místě rozhodoval při stejném poměru setů 6:4 obou družstev lepší poměr míčů Sokola Chleny.

Individuální ocenění:
Pavel Kapička (ČZU) – nejvšestrannější hráč,
Jan Horák (Rybník) – nejlepší nahrávač,
Lukáš Hudousek (Chleny) – nejlepší smečař.

Uznání patří všem zúčastněným hráčům, kolektivu rozhodčích v čele s Václavem Židů a především obětavé partě pořadatelů ze Sokola Čestice, vedené Milošem Sršněm. Věřme, že se stejnou chutí a zápalem se postarají o zdárný průběh této oblíbené „nemistrovské“ soutěže i v dalších letech.

Aktualizováno: 28. 12. 2022 — 8:20