53. ročník Finále vesnických družstev pro rok 2019

nf_2019_1

Slavnostní zahájení 53. ročníku.

Dne 31. srpna 2019 se uskutečnil již 53. ročník Celostátního finále vesnických a zemědělských družstev v Česticích. Za nádherného letního počasí  se turnaje zúčastnilo 11 družstev – 6 družstev mužů a 5 družstev žen. Bohužel se projevilo na větší účasti i změna termínu turnaje, především u moravských družstev, což byla veliká škoda.

Družstva mužů odehrála celkem 15 utkání, každý s každým na 2 hrané, což činilo obdivuhodných 60 setů. Konečné pořadí tím učilo i konečné pořadí a to:

1. SK Rybník 10 bodů 10:0 z Pardubického kraje – obhájil prvenství z roku 2018 bez porážky

2. ČZU Praha 6 bodů  6:4

3. Lokomotiva Liberec 6 bodů  6:4 Liberecký kraj

4. TJ Svitavy 4 body  4:6 Pardubický kraj

5. TJ Kladruby 3 body  3:7 Plzeňský kraj

6. TJ Hodslavice 1 bod    1:9 Olomoucký kraj

nf_2019_3

V kategorii žen se odehrálo 10 utkání a celkem 48 setů. Ženy hráli na 2 vítězné sety, což si vyžadovalo i pěknou fyzičku.

1. VK Křenovice 9 bodů  7:3  z Jihomoravského kraje – obhájily prvenství z roku 2018

2. TJ Kladruby 8 bodů  6:4  Plzeňský kraj

3. TJ Svitavy 7 bodů  6:4  Pardubický kraj

4. TJ Třebechovice 5 bodů 4:5  Královéhradecký kraj

5. TJ Albrechtice  1 bod   1:8   Královéhradecký kraj

Vyvrcholením ženských zápasů rozhodl až poslední zápas mezi Křenovicemi a Svitavami o celkovém prvenství žen z Křenovic i přes porážku vítězství obhájily.

nf_2019_2

Vítězky z Křenovic

Všechna družstva byly odměněni poháry, diplomy a první 3 dostaly medaile. Na závěr vyhodnocování byli vyhodnoceni nejlepší

smečaři: Helena Vitásková z Křenovic a Jiří Štancl z Rybníka

nahrávači: Klára Dvořáková ze Svitav a Lukáš Sejkera také ze Svitav

nejvšestrannější hráči: Radka Kuvíková z Kladrub a Jan Horák z ČZU.

Vždy jako každým rokem vyhodnocujeme   MISS  Národního finále, kterou se stala Eliška Slezáková z Třebechovic.

Mezi vzácnými hosty byli senátor PS JUDr. Mirek Antl, pan Mirek Vyhlídal za komisi společenského významu ČVS a pan Mirek Dolek za okresní volejbalový svaz.

Po vyhodnocení bylo možno posedět do ranních hodin i s družstvy, které zůstávali do nedělního dne.

Na závěr ředitel turnaje a předseda TJ Čestice pan Miloslav Sršeň poděkoval všem za předvedené výkony, hostům za účast, ČVS za příspěvek na naše Národní finále. Zároveň přislíbil i změnu termínu o týden zpátky, aby se této sportovně kulturní akce mohli zúčastnit všechna družstva, co letos nemohla.

Turnaj se všem líbil a splnil všechna očekávání, což dokazovali i osobní rozhovory všech účastníků ať již mezi s sebou nebo s organizátory.

Poděkoval ČVS za poskytnutou dotaci na uspořádání tohoto turnaje, sponzorům turnaje a obecnímu úřadu za jejich podporu, bez které by nebylo možné turnaj uspořádat a to i přesto, že se nevybírá žádné startovné.

Také poděkoval všem čestickým organizátorům za vzorné připravování kurtů, ve stáncích s jídlem a pitím a všem popřál šťastnou cestu domů.

Miloslav Sršeň

Aktualizováno: 26. 12. 2022 — 11:58