55. ročník Finále vesnických družstev pro rok 2021

Dne 21. srpna 2021 se uskutečnil 55. ročník Národního finále ve volejbalu vesnických a zemědělských družstev, které se uskutečnilo v Česticích. Celkem se tohoto turnaje letos zúčastnilo deset družstev – šest v kategorii žen a čtyři v kategorii mužů.

Šest družstev žen hrálo každý s každým na dva hrané sety. U žen byla kvalita velice dobrá a všechna družstva si pochvalovala pěkné zahrání.

Celkem družstva žen odehrála 15 kvalitních utkání. Nejlepší smečařkou byla vyhodnocena Hela Vitásková z Křenovic, nejlepší nahrávačkou Klára Dvořáková z Třebechovic, nejvšestrannější hráčkou turnaje se stala Lenka Slavíková z Kladrub. Jako každoročně byla vyhodnocena i MISS NF, kterou se stala Radka Kuvíková z Kladrub.

Konečné pořadí v kategorii žen:

  1. TJ Sokol Kladruby z Plzeňského kraje
  2. VK Křenovice z Jihomoravského kraje
  3. TJ Svitavy z Pardubického kraje
  4. TJ Třebechovice z Královéhradeckého kraje
  5. TJ Písečná
  6. TJ Opočno

Čtyři družstva mužů hrála systémem každý s každým na tři hrané sety.

V kategorii mužů bylo sehráno 6 kvalitních utkání a 18 setů. Nejlepšími hráči turnaje byli vyhlášeni – smečař Tomáš Kaplan z Chlen, nahrávač Jan Horák z Rybníka, nejvšestrannější hráč Michal Bělka z České Třebové.

Konečné pořadí v kategorii mužů:

  1. TJ Sokol Rybník z Pardubického kraje
  2. TJ Sokol Chleny z Královéhradeckého kraje
  3. TJ Hrušky z Jihomoravského kraje
  4. Geodezie Česká Třebová z Pardubického kraje.

Družstva obdržela hodnotné poháry, diplomy, medaile a drobné upomínkové předměty.

Národního finále se zúčastnili i vzácní hosté – pan Miroslav Vyhlídal s manželkou za komisi společenského významu a paní Jana Štálová z obce Dřevěnice.

Na závěr p. Vyhlídal seznámil účastníky NF, že 55. ročník je posledním ročníkem a vyjmenoval všechny vzácné hosty a pořadatele. P. Sršeň poděkoval všem dobrovolným organizátorům, bez kterých by nebylo možné turnaj uskutečnit. Všem družstvům popřál šťastnou cestu domů, poděkoval za hodnotné výkony a pozval družstva na dalšlí turnaj v Česticích v roce 2022, kdy bude TJ Sokol Čestice pořádat již pouze tradiční turnaj v Česticích.

Sršeň Miloslav – ředitel turnaje

Aktualizováno: 28. 12. 2022 — 14:38